DSC_0181_2-02_edited.jpg

OM MIG

Jag heter Emelie Fredriksson och är certifierad instruktör i Symtotermal Dubbelcheck-metoden (NFPTA). När jag inte läser böcker eller pratar med människor om menscyklar och sekret doktorerar jag inom biologi, är ute i naturen med min hund eller dricker te och ser på film.

 

Som många andra började jag äta p-piller som tonåring men jag blev snabbt less på bieffekterna. Jag har provat p-ring, p-stav, hormonspiral och långa perioder med enbart barriärmetoder. Jag letade konstant efter något som skulle passa mig. Jag började min resa mot fertilitetsförståelse med att kartlägga min temperatur men insåg snabbt vilka tillkortakommanden en preventiv-metod enbart baserad på temperatur hade och hittade tillslut symptotermal-metoderna. Där kombineras både sekret och temperatur! Nu har jag använt mig av just Dubbelcheck-metoden som preventivmedel sedan 2018.


Under den här resan så har jag insett att det tyvärr finns väldigt lite att läsa på svenska om dessa metoder baserade på fertilitetsförståelse. Det finns otroligt få instruktörer i Sverige och kvinnor i min omgivning har oftast aldrig hört talas om dessa alternativ. Därför ville jag både lära mig mer för min egen skull men också öppna möjligheten att dela med mig av kunskapen till andra. Jag har utbildade mig i metoden via Natural Family Planning Teachers Association (NFPTA) i Storbritannien hösten 2019. Med min egen erfarenhet, självstudier och denna utbildning i bältet startade jag Cykelklok i början på 2020. Min vision är att göra metoden lättillgänglig så att fler kvinnor kan ha möjlighet att lära sig ett naturligt preventivmedel!

Ser fram emot att få kontakt med dig ifall du är intresserad av att lära dig denna metod av fertilitetsförståelse!

Kommentarer från klienter:

PETRA

Nu är våra tre månader över och jag är SÅ glad att jag kom i kontakt med dig, Emelie! Vilken hjälp du varit! Min upplevelse av dig är att du är proffsig och duktig på att lära ut och mån om att jag förstår. Jag får förklaring efter förklaring om jag behöver och du svarar glatt varje gång (och snabbt!). Det är  så lätt att ha att göra med dig! Är otroligt tacksam över hur trygg du fått mig att känna även när det känts snurrigt och nytt och jag blivit frustrerad över att mina cykler inte sett ut som skolboksexemplena.

 

Jag uppskattar också att sambon fått ta del av allt och att du inkluderat honom. Hans egna ord om dig är att han tycker att du är kunnig och att han ser och märker att jag lärt mig. Han upplever skillnad mot en annan handledare jag haft och säger att det gått MYCKET bättre nu med dig och att jag är så mycket säkrare. Han blir imponerad över kollen jag har.


STORT STORT TACK FÖR ALL DIN HJÄLP! Är förevigt tacksam! 

JOSEFINE

Emelie är personlig, förtroendeingivande och tålmodig i sitt sätt att handleda i Symtotermal dubbelcheck-metoden. Hon reder ut alla frågetecken och förklarar så att man verkligen förstår, vilket är a och o för att man ska kunna lära sig metoden och känna sig trygg med den.

 

Metoden ger mig frihet och full kontroll över min kropps fertila och icke fertila mönster. Den ger mig fördelen att slippa behöva använda andra hormonfria skydd alla dagar av cykeln, exempelvis kondom. För nu vet jag precis vilka dagar som jag behöver det och inte.

 

Emelies handledning i Symtotermal dubbelcheck-metoden i kombination med

Temp-drop som mätverktyg har förändrat och förstärkt förhållande till min kropp och mitt sexuella beteende och jag är så innerligt tacksam för det!

IDA

Jag hade redan använt fertilitetsförståelse i ett år men var självlärd och kände att jag ville försäkra mig om att jag gjorde rätt.

 

Var också nyfiken på dubbelcheckmetoden som inte är vad jag använt tidigare. Jag trivs med att ha även kalenderregler att gå efter och tycker att jag med hjälp av Emelie har förenklat mina vanor och sätt att bedöma sekret så att det går åt betydligt mindre tankekraft än tidigare.

 

Mycket nöjd!